Ελληνικά > Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές 2019 • Η επόμενη μέρα: Ουτοπία ή δυστοπία;
06 May 2019

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές 2019 • Η επόμενη μέρα: Ουτοπία ή δυστοπία;

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές 2019 • Η επόμενη μέρα: Ουτοπία ή δυστοπία;

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019, στον ΙΑΝΟ, η εκδήλωσή μας για τις Ευρωεκλογές και την παρουσίαση της πλατφόρμας #YouVoteEU.

Στην ανοιχτή συζήτηση συμμετείχαν ως ομιλητές/ριες οι υποψήφιοι/ες Ευρωβουλευτές, Κωνσταντίνκα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), Νίκος Παπανδρέου (ΚΙΝΑΛ) και Βασίλης Σωτηρόπουλος (Το Ποτάμι).

Το κοινό, ανάμεσα στους οποίους παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Γιώργος Τσιρώνης αλλά και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι», υποδέχτηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Vouliwatch, Στέφανος Λουκόπουλος, ο οποίος και παρουσίασε την πρωτοβουλία μας και την πλατφόρμα YouVoteEU.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε η ανοιχτή συζήτηση υπό τον συντονισμό του έμπειρου δημοσιογράφου, Κώστα Αργυρού (ΕΡΤ).

Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα με καίριες τοποθετήσεις από τους/ις ομιλητές/ριες αλλά και εύστοχες παρεμβάσεις και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις παρακάτω θεματικές:

ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ

Πόσο πιθανό είναι να δούμε μια υπερεκπροσώπηση της ακροδεξιάς στο νέο ευρωκοινοβούλιο; Φταίει μόνο το Μεταναστευτικό για την άνοδό της; Υπάρχει βάση συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων για την απομόνωσή της;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εχουμε ξεπεράσει οριστικά την κρίση; Είμαστε προετοιμασμένοι για μια τυχόν υποτροπή; Η Ψαλίδα Βορρά και Νότου μεγάλωσε με την κρίση, με μεγάλη κερδισμένη τη Γερμανία. Πώς μπορεί να ξαναμπεί στο επίκεντρο η περιβόητη σύγκλιση;

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ στην Ε.Ε.

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους θεσμούς. Πόσο δημοκρατικές είναι οι κλειστές Συνεδριάσεις σε διακυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των μεγάλων ή οι αποφάσεις Eurogroup το οποίο παραμένει ένα άτυπο όργανο.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο (θα επηρεάσει τις μεταναστευτικές ροές, την οικονομία, την βιομηχανία, την ποιότητα ζωής) Τι έχουν να πουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές σε νέα παιδιά σαν τη Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία;

Ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή.

Σας προσκαλούμε να κάνετε το Quiz της πλατφόρμας YouVoteEU για να ανακαλύψετε με ποιές και ποιούς μοιράζεστε τις απόψεις σας. 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: