Magyar > Közelednek az Európai Parlamenti választások – te is hallasd a hangodat
03 Apr 2019

Közelednek az Európai Parlamenti választások – te is hallasd a hangodat

Közelednek az Európai Parlamenti választások – te is hallasd a hangodat

Manapság az emberek sokszor esnek bele abba a hibába, hogy az ügyes-bajos hétköznapjaik közepette nem szentelnek elegendő figyelmet az Európai Uniónak, és ezzel együtt a most elkövetkezendő Európai Partlamenti választásoknak. Holott ez az EU egyetlen közvetlenül az állampolgárok által megválasztott intézménye, aminek a sorsa így a saját kezünkbe kerül. A mi véleményünknek megfelelően dől el, hogy kik fogják képviselni a nézeteinket, és hoznak meg olyan kulcsfontosságú döntéseket,minthogy ki lesz az Európai Bizottság elnöke, mire szánjon pénzt az EU a kasszájából, vagy hogy milyen törvények határozzák meg az EU-t az elkövetkezendő években.

Csak akkor bizonyosodhatunk meg arról, hogy lesz aki megvédi az érdekeinket az Európai Parlament ülésein, ha mi is leadjuk a szavazatunkat. Ehhez nincs más dolgunk, mint először is utánanézni, hogy mely képviselők milyen állásponton vannak, hogy nehogy hozzá nem értő, tapasztalatlan kezebke kerüljön az Európai Unió jövője.Ezek után pedig már csak a szavazás napján - Magyarországon május 26-án - kell felkeresnünk a helyi szavazóirodát, és kiválasztanunk a számunkra legmegnyerőbb pártot. Minden párt listát állít, melyet a programjukkal együtt a holnapukon lehet megtekinteni.  

A 21. századi Európa eddig még nem látott kihívásokkal találta szembe magát, a migrációs válságtól a globális felmelegedésig. Ezekkel együtt kell megküzdenünk, ami pedig csak úgy lehetséges, ha mindannyian letesszük a voksunkat hozzánk hasonló nézeteket valló képviselők mellett, hogy általuk hallathassuk a saját hangunkat. A demokráciának az a lényege, hogy a nép akarata érvényesüljön, ami csakis a nép tettrekészségével lehetséges.

„Ha bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a közösség életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk.“ (Platón)