Ελληνικά > Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου το Vouliwatch εμφανίστηκε στη δημόσια ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ1) και την εκπομπή “EUROPE” για να παρουσιάσει την πλατφόρμα YouVote EU.
26 Oct 2018

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου το Vouliwatch εμφανίστηκε στη δημόσια ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ1) και την εκπομπή “EUROPE” για να παρουσιάσει την πλατφόρμα YouVote EU.

Το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου το Vouliwatch εμφανίστηκε στη δημόσια ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ1) και την εκπομπή “EUROPE” για να παρουσιάσει την πλατφόρμα YouVote EU.

Η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος της εκπομπής, κα Εύα Μπούρα, μας καλωσόρισε και μετά από μια σύντομη εισαγωγή για την πρωτοβουλία του Vouliwatch, μάς έδωσε τον λόγο.

Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας, αναφερθήκαμε στους οργανισμούς που συμμετέχουν στην ανάπτυξη και επικοινωνία της και μιλήσαμε για τον σκοπό και τη λειτουργία της, καθώς σε μια εποχή ευρωσκεπτικισμού και σχεδόν παραδοσιακής αποχής από τις Ευρωεκλογές, η ανάγκη καλλιέργειας ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών, της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ευρωβουλευτών/ριών είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά.

Στη συνέχεια, καλέσαμε τους θεατές να μπουν στην πλατφόρμα και να παίξουν το quiz που έχουμε δημιουργήσει, βασισμένο σε ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου και το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά σημαντικών και επίκαιρων ερωτημάτων από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οικονομία, την φορολογία και το μεταναστευτικό ζήτημα έως την τεχνολογία, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ισότητα και την κλιματική αλλαγή και κατά το οποίο μπορείτε να δείτε ποιοί/ές Ευρωβουλευτές/ριες ταιριάζουν περισσότερο με τις απόψεις σας.

Τέλος, προβλήθηκαν στην εκπομπή τα δύο προωθητικά βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για την πλατφόρμα και απευθύνονται στους/ις υποψήφιους/ες Ευρωβουλευτές/ριες και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αντίστοιχα.

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από την παρουσία μας στην εκπομπή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=nHYwOJ7XwiM